INTERVIEW. Dieter De Waegeneer (Delhaize): “Als je wil veranderen, moet je dat samen met de vakbonden doen”

HR Square 183
Zoals zovele ondernemingen, is ook Delhaize volop in verandering. Om die voldoende vlug te verwezenlijken zonder onderbrekingen in de business, zijn de sociale relaties cruciaal. Dieter De Waegeneer is gepokt en gemazeld in het sociaal overleg. “Je kan het merk Delhaize België alleen maar succesvol heropbouwen als je in dat verhaal de vakbonden betrekt.” “Wanneer we vroeger een winkel gingen herinrichten, duurde dat een aantal weken of maanden. Vandaag moet dat veel sneller, en implementeren we op heel korte tijd nieuwe concepten in alle winkels of toch een grote groep winkels. Maar die nieuwe concepten introduceren, betekent ook de medewerkers trainen om in die nieuwe concepten te werken. De snelheid van aanpassen wordt superbelangrijk en dat kan je alleen maar laten slagen als je je mensen mee hebt. Dat kan dan weer alleen als de cultuur juist is en als je de medewerkers traint.” Dieter De Waegeneer (36) werkt sinds...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.