INTERVIEW. Erwin De Deyn (BBTK, met pensioen): “Sociale dialoog voor de toekomst: samen te coachen?”

HR Square 195
Eind november hing Erwin De Deyn zijn fiets aan de wilgen als voorzitter van de socialistische bediendenvakbond BBTK (maar niet als fanatiek wielertoerist). Velen kennen hem als een geducht, niet te verschalken onderhandelaar. Of als een syndicalist die het conflict niet schuwde, maar het zelf niet opzocht en eerder resultaatgericht tewerk ging. Daarnaast was hij succesvol als veranderingsmanager van zijn organisatie. Aan hem het woord. De federale organisatie BBTK-Setca telt ongeveer 70 medewerkers. Daarnaast heeft ze een 20-tal regionale afdelingen met alles samen 400 werknemers. In de grootste, Brussel-Halle-Vilvoorde, werken ook 70 personen. In de kleinste vier. De afdelingen doppen hun boontjes zelf, de federale voorzitter heeft in normale omstandigheden alleen iets te zeggen over de koepelorganisatie. Kan De Deyn zich vergelijken met de CEO van een kmo? Erwin De Deyn: “We hebben alvast een eigen vakbondsvertegenwoordiging, ja. Volgend jaar zijn er verkiezingen voor het Comité Veiligheid en Bescherming op...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.