Interview: Ester Janssen (Baxter World Trade). “Als het niet klikt, werkt coaching niet”

HR Square 55
De afgelopen jaren was het HR-beleid van Baxter vooral gericht op de uitbouw van een prestatiemanagementsysteem. Als volgende stap op weg naar een lerende organisatie werd vorig jaar besloten wereldwijd op ontwikkeling te focussen. Coaching maakt daar deel van uit, maar niet zomaar: een kritische kijk op de expertise van externe coaches blijft nodig, aldus Ester Janssen, directeur Talent & Organization Development Europe. Janssen, die ook een uiteenzetting geeft op de Belgian Business Coaching Day van HR Square op 15 mei, licht toe hoe Baxter coaching inpast in talentontwikkeling en HR-beleid. Ester Janssen: “Een eerste stap was de term ontwikkeling definiëren. Veel bedrijven – en Baxter vormde daar geen uitzondering op – denken bij ontwikkeling niet verder dan training. Besloten werd om de mix 70-20-10 als uitgangsbasis te nemen: 70% leren on-the-job, 20% interpersoonlijk leren (inclusief coaching en mentoring) en 10% ontwikkeling op basis van onderwijs en training. Voorwaarde om...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.