Interview: Ester Janssen (Baxter World Trade). “Als het niet klikt, werkt coaching niet”

HR Square 55
De afgelopen jaren was het HR-beleid van Baxter vooral gericht op de uitbouw van een prestatiemanagementsysteem. Als volgende stap op weg naar een lerende organisatie werd vorig jaar besloten wereldwijd op ontwikkeling te focussen. Coaching maakt daar deel van uit, maar niet zomaar: een kritische kijk op de expertise van externe coaches blijft nodig, aldus Ester Janssen, directeur Talent & Organization Development Europe. Janssen, die ook een uiteenzetting geeft op de Belgian Business Coaching Day van HR Square op 15 mei, licht toe hoe Baxter coaching inpast in talentontwikkeling en HR-beleid. Ester Janssen: “Een eerste stap was de term ontwikkeling definiëren. Veel bedrijven – en Baxter vormde daar geen uitzondering op – denken bij ontwikkeling niet verder dan training. Besloten werd om de mix 70-20-10 als uitgangsbasis te nemen: 70% leren on-the-job, 20% interpersoonlijk leren (inclusief coaching en mentoring) en 10% ontwikkeling op basis van onderwijs en training. Voorwaarde om...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.