Interview: Frank Vorsselmans (Sita). Op zoek naar structuur en harmonie.

HR Square 32
Sita, de Belgische marktleider voor afvalinzameling en -verwerking, is een onderdeel van de Franse reus Suez en eigenlijk het resultaat van de samenvoeging van een reeks kleine bedrijven. “We proberen nu de interne bedrijfsprocessen te optimaliseren en de organisatie veel meer te stroomlijnen en te structureren”, vertelt Frank Vorsselmans. “Op het terrein moet HR zich meer en meer gaan richten op adviesverlening en de ondersteuning van de hiërarchische lijn inzake het HR-beleid. We denken hierbij onder meer aan ziekteverzuim, evaluerings- en functioneringsgesprekken, opleidingen, coaching en het opstellen van verbeteringsplannen. Er zou een wisselwerking moeten bestaan tussen HR en strategie. Maar een businesspartner wordt men natuurlijk niet in een handomdraai. Daar moet men veel tijd en energie in steken.” Frank Vorsselmans studeerde in 1987 af als maatschappelijk assistent, richting personeelsbeleid. Na zijn studies ging hij aan de slag bij het sociaal secretariaat CMW in Antwerpen en daarna was hij medewerker bij...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.