Interview: Frank Vorsselmans (Sita). Op zoek naar structuur en harmonie.

HR Square 32
Sita, de Belgische marktleider voor afvalinzameling en -verwerking, is een onderdeel van de Franse reus Suez en eigenlijk het resultaat van de samenvoeging van een reeks kleine bedrijven. “We proberen nu de interne bedrijfsprocessen te optimaliseren en de organisatie veel meer te stroomlijnen en te structureren”, vertelt Frank Vorsselmans. “Op het terrein moet HR zich meer en meer gaan richten op adviesverlening en de ondersteuning van de hiërarchische lijn inzake het HR-beleid. We denken hierbij onder meer aan ziekteverzuim, evaluerings- en functioneringsgesprekken, opleidingen, coaching en het opstellen van verbeteringsplannen. Er zou een wisselwerking moeten bestaan tussen HR en strategie. Maar een businesspartner wordt men natuurlijk niet in een handomdraai. Daar moet men veel tijd en energie in steken.” Frank Vorsselmans studeerde in 1987 af als maatschappelijk assistent, richting personeelsbeleid. Na zijn studies ging hij aan de slag bij het sociaal secretariaat CMW in Antwerpen en daarna was hij medewerker bij...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.