Interview: Guido Coppens en Wim Hilderson (Ikea Ternat) “Communicatie en actie maken tevreden medewerkers”

HR Square 46
Februari 2005: de resultaten van de tweejaarlijkse personeelspeiling draaien uit op een blaam voor de Ikea-vestiging in Ternat. Het vertrouwen in de bedrijfsleiding is zoek, verwarring onder het personeel is troef. Het managementteam maakt slagzij, gaat halvelings in shock. De bezinning verloopt aanvankelijk moeizaam, maar de directie onder leiding van Algemeen directeur Guido Coppens en zijn ploeg slagen er toch in een nieuwe lijn te trekken en haar uit te voeren. Communicatie en prestatiemanagement zijn de speerpunten van het vernieuwde bedrijfsbeleid. Januari 2007: de resultaten op de nieuwe enquête maken een hoge sprong opwaarts. Ikea Ternat behoort nu tot de beste vestigingen van de gehele groep op het vlak van personeelstevredenheid en motivatie. Wat is er precies gebeurd? Guido Coppens en HR-manager Wim Hilderson onthullen hun ‘geheimen’, maar blijven intussen toch met beide voeten op de grond staan. - Wat is personeelstevredenheid? Guido Coppens: “Personeelstevredenheid betekent in de eerste plaats...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.