INTERVIEW. Hans Cockx (VRT) “Cultuur is het belangrijkste wat je als directie kan doen”

HR Square 179
De algemeen directeur Personeel bij de VRT laat er geen twijfel over mogelijk: “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat cultuur het belangrijkste is wat je als directie in een bedrijf kan doen. Vroeger was strategie heel belangrijk, maar in de mediasector gaat het allemaal zo snel, dat het belangrijker is om een sterke cultuur te hebben én dat de cultuur de juiste componenten bevat. Er mag komen wat komt: als je de juiste cultuur hebt, dan zal je dat wel aankunnen. Je moet een wendbare organisatie zijn, en dat doe je door een sterke cultuur te hebben.” Zo komt cultuur hoog op de agenda, stipt Hans Cockx aan: “We hebben op een gegeven moment gekeken naar onze beheersovereenkomst, naar de veranderingen die allemaal op ons afkomen, naar onze financiële beperkingen met budgetten die relatief minder zijn dan vroeger, en naar onze medewerkers die zelf hebben aangegeven dat zij intern...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.