INTERVIEW. Hans Cockx (VRT) “Cultuur is het belangrijkste wat je als directie kan doen”

HR Square 179
De algemeen directeur Personeel bij de VRT laat er geen twijfel over mogelijk: “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat cultuur het belangrijkste is wat je als directie in een bedrijf kan doen. Vroeger was strategie heel belangrijk, maar in de mediasector gaat het allemaal zo snel, dat het belangrijker is om een sterke cultuur te hebben én dat de cultuur de juiste componenten bevat. Er mag komen wat komt: als je de juiste cultuur hebt, dan zal je dat wel aankunnen. Je moet een wendbare organisatie zijn, en dat doe je door een sterke cultuur te hebben.” Zo komt cultuur hoog op de agenda, stipt Hans Cockx aan: “We hebben op een gegeven moment gekeken naar onze beheersovereenkomst, naar de veranderingen die allemaal op ons afkomen, naar onze financiële beperkingen met budgetten die relatief minder zijn dan vroeger, en naar onze medewerkers die zelf hebben aangegeven dat zij intern...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.