Interview: Hilde Burie (UZ Leuven). “Sterke vakbonden zijn een zegen”

HR Square 7
In België lopen er weinig of geen personeelsdirecteurs rond die meer ervaring hebben met herstructureringen en onderhandelingen met vakbonden dan Hilde Burie. Bij haar eerste werkgever, Philips, was snoeien in overleg 30 jaar geleden al dagelijkse kost. Helemaal op het einde van vorige eeuw – van 1996 tot 2000 – mocht Burie haar knowhow ook nog eens ten dienste stellen van de nationale probleemmaatschappij Sabena. De herstructurering die zij daar in 1996 van de grond kreeg, leverde haar het jaar daarop de verkiezing tot HR-manager van het jaar op. Sinds 2001 is Burie personeelsdirecteur van het Universitair Ziekenhuis Leuven, een organisatie met ongeveer 7500 werknemers. Voor het eerst in haar carrière wordt ze geconfronteerd met een tekort aan personeel en niet met een overschot. Maar over dit laatste zullen we het bij deze gelegenheid niet hebben. Wat ons interesseert is de omgang tussen de personeelsdirecteur en de vakbonden in heikele...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.