Interview: Hugo De Bie (Lanxess, ex-Bayer). “Werk aan uw dak terwijl het nog droog is”.

HR Square 23
“De herstructurering bij Bayer Antwerpen verliep rimpelloos. Dat is in hoofdzaak te danken aan gedelegeerd bestuurder René De Cleyn, die alles voor zijn personeel doet.” De uitspraak komt niet van de pr-dienst van de onderneming, maar werd door het weekblad Trends opgetekend uit de mond van een vakbondssecretaris. De ACV-secretaris Rob Prins detailleert ook waarom hij met bloemen zwaait naar de gedelegeerd bestuurder: “Hij heeft er bijvoorbeeld persoonlijk voor gezorgd dat de Duitse hoofdzetel per bruggepensioneerde vanaf 52 jaar niet minder dan 375 euro per maand bovenop de werkloosheidsuitkering betaalt, inclusief het behoud van de hospitalisatieverzekering. Ook gaf hij – totaal onverwacht – na het goedkeuren van het masterplan in juni 2003 aan alle werknemers een premie van 400 euro voor hun constructieve medewerking. En hij schakelde tot ieders tevredenheid over van een vier- op een vijfploegenstelsel. Die arbeidsduurvermindering redde een zeventigtal jobs. Dit bedrijf is trouwens een voorloper wat...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.