Interview: Inge Oyen (Biac). Er hangt verandering in de lucht.

HR Square 21
Het Brusselse luchthavenbedrijf Biac, dat eind vorig jaar werd overgenomen door de Australische groep Macquarie, telt 750 personeelsleden. Erg groot is het dus niet, maar de onderneming is ongemeen complex. De tijd dat het personeelsbeleid op automatische piloot gevoerd werd, is definitief voorbij sinds gewezen minister Luc ‘Copernicus’ Van den Bossche de stuurknuppel overnam, nu twee jaar geleden. Van den Bossche zette zich met plezier aan een turnaround waarvoor veel anderen zouden bedanken. Daarbij wordt hij vastberaden geassisteerd door Vice President HR Inge Oyen, over wie we veel lof mochten aanhoren wegens haar doelgerichte en energieke aanpak. We zetten Oyen op de praatstoel omdat ze voor het eerst HR op de kaart zet bij Biac. De typische problematiek bij Biac is dat het bedrijf werkt met twee personeelsgroepen: statutairen (vastbenoemde ambtenaren) en contractuelen (werknemers met privé-statuut). Dat is het resultaat van de fusie van de Regie der Luchtwegen (een openbare...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.