Interview: Ingrid Lieten (De Lijn). “De grote betrokkenheid van onze medewerkers is een zegen”

HR Square 11
Volgens het Vlaamse businessweekblad Trends staat de machtigste zakenvrouw van ons land aan het hoofd van een overheidsbedrijf. Ze is de baas van 6500 werknemers en draait een omzet van ten minste 500 miljoen euro: Ingrid Lieten, directeur-generaal van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn, meteen ook de eerste vrouw aan het hoofd van een nog steeds uitgesproken mannelijk overheidsbedrijf. De structuur van de onderneming met privé-vervoerders die instaan voor een deel van het netwerk, maakt haar job er niet eenvoudiger op. Toch slaagt ze erin om het imago van De Lijn als weinig geïnspireerd vervoersbedrijf om te buigen tot een offensieve dienstenleverancier. Vroeger lag het accent vooral op exploitatie, nu ligt de focus vooral op wat de klant nodig heeft. “Een heel ander uitgangspunt”, weet Lieten. Met haar no-nonsensehouding dwingt ze respect af in haar bedrijf en daarbuiten. In 2003 sloot ze na een tumultueuze betaalstaking een CAO met haar...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.