INTERVIEW. Isabelle Meuleman en Jurgen Strijkers (Computacenter). “HR heeft cruciale rol als mediator tussen managers en medewerkers”

HR Square 158
De internationale groep Computacenter ging in 1981 van start in Groot-Brittannië en haalt 3 miljard euro omzet met 15.000 werknemers. Hij is actief in het VK, Duitsland, Frankrijk en de Benelux. Daarnaast zijn er operationele vestigingen in Hongarije, Spanje en Zuid-Afrika. “Computacenter is sinds zijn ontstaan reseller en ontwikkelde zich doorheen zijn geschiedenis van value added reseller tot een serviceprovider met een trackrecord op eindgebruiker en infrastructuurondersteuning voor internationale klanten”, schetst directeur Jurgen Strijkers. Binnen de groep was de Belgische tak tot voor kort een vreemd eendje: relatief klein, weinig verantwoording verschuldigd indien de zaak winstgevend was, met de cultuur van een gezellige kmo. Twee jaar geleden steeg de omzet echter met 40 procent, verdubbelde het aantal personeelsleden (vandaag telt Computacenter in België ongeveer 200 werknemers) en verzesvoudigde de winst onder meer door de acquisitie van het Waalse Informatic Services. De plotse groeischeut had gevolgen. Ze vormde de start van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.