INTERVIEW. Isabelle Meuleman en Jurgen Strijkers (Computacenter). “HR heeft cruciale rol als mediator tussen managers en medewerkers”

HR Square 158
De internationale groep Computacenter ging in 1981 van start in Groot-Brittannië en haalt 3 miljard euro omzet met 15.000 werknemers. Hij is actief in het VK, Duitsland, Frankrijk en de Benelux. Daarnaast zijn er operationele vestigingen in Hongarije, Spanje en Zuid-Afrika. “Computacenter is sinds zijn ontstaan reseller en ontwikkelde zich doorheen zijn geschiedenis van value added reseller tot een serviceprovider met een trackrecord op eindgebruiker en infrastructuurondersteuning voor internationale klanten”, schetst directeur Jurgen Strijkers. Binnen de groep was de Belgische tak tot voor kort een vreemd eendje: relatief klein, weinig verantwoording verschuldigd indien de zaak winstgevend was, met de cultuur van een gezellige kmo. Twee jaar geleden steeg de omzet echter met 40 procent, verdubbelde het aantal personeelsleden (vandaag telt Computacenter in België ongeveer 200 werknemers) en verzesvoudigde de winst onder meer door de acquisitie van het Waalse Informatic Services. De plotse groeischeut had gevolgen. Ze vormde de start van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.