Interview Japke-d. Bouma: “Doe eens effe normaal. Ga terug naar de kern”

HR Square 215 (maart-april 2023)
Tekst: Jeroen Verelst ‘Ik kan niet bellen want ik zit in een call.’ ‘Ga lekker zélf in je kracht staan.’ ‘Uitrollen is het nieuwe doorpakken.’ De Nederlandse columniste Japke-d. Bouma schrijft al tien jaar hilarische boeken en columns voor de Nederlandse krant NRC over het kantoorleven. Ze heeft het over de terreur van de kantoortuin, het bombardement aan managementjargon of het opbod aan nieuwe functietitels. Haar uitvergrotingen houden ook HR-mensen een spiegel voor. “Eigenlijk is het misgelopen toen Personeelszaken zichzelf HR begon te noemen en alles veel te ingewikkeld begon te maken.” Japke-d. Bouma“Probeer gewoon helder uit te leggen waarom je je mensen zo graag samen wil brengen. Dat ze naar kantoor moeten komen ‘voor de verbinding’ of ‘voor de connectie’, is echt te vaag.”© GF Japke-d. Bouma schrijft al tien jaar over het kantoorleven. Hoe is die fascinatie ooit begonnen? “Ik werkte bij NRC en zoals elke ijdele journalist...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.