Interview: Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. “Zorg om Talent: tijd voor actie”

HR Square 97
Het plan ‘Zorg om Talent’ werd openbaar gemaakt op 21 mei 2010. Welke concrete acties mogen we de volgende maanden en in 2011 verwachten op de diverse terreinen? Hoe tastbaar wordt de inspanning? Welke zijn de prioriteiten, wat is de timing? Met die vragenreeks openden we het gesprek met Jo Vandeurzen (CD&V), Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Jo Vandeurzen: “Het plan ‘Zorg om Talent’ is een onderdeel van ‘Flanders Care’, het globale actieplan voor innovatie en ondernemen in de zorgsector. Het plan – een samenwerkingsverband tussen Onderwijs, Werk en Welzijn – is goedgekeurd eind mei 2010, de concrete acties moeten starten vanaf september. Het gaat niet alleen over de instroom in de zorgberoepen en de opleidingen, de actie wil ook helpen vermijden dat mensen te vroeg het zorgberoep verlaten. Wat is er al gebeurd? Een dringende zaak was de erkenning door de federale overheid van enkele in Vlaanderen...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.