Interview. Kris Peeters (federaal minister van Werk). “Het resultaat is er”

HR Square 167
Najaar 2016 geloofden weinigen dat er (ooit) nog een interprofessioneel akkoord (IPA) zou worden gesloten door de werkgevers- en werknemersorganisaties in de Groep van Tien. Vele observatoren en commentatoren verklaarden het interprofessioneel overleg dood, in kunstmatige coma of nutteloos. Het prille 2017 bracht tot veler verrassing dan toch een tweejaarlijkse overeenkomst, na een periode van opvallende stilte rond de lopende onderhandelingen. Meer nog, de meeste onderhandelaars moesten na afloop hun best doen om niet al te geestdriftig over te komen bij hun ‘eisende’ achterban. Hoe kijkt federaal minister van Werk Kris Peeters aan tegen deze (bescheiden) heropleving van het interprofessioneel overleg en welke mogelijkheden schept dit voor de uitvoering op het terrein van ‘zijn’ Wet Werkbaar en Wendbaar Werk? - Welke factoren en dynamieken maakten het volgens u mogelijk dat er toch een IPA kwam? Welke sterke punten ziet u in het akkoord? Kris Peeters: “Eerst en vooral ben ik...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.