Interview. Krisja Vermeylen (senior vice-president Human Resources bij Novo Nordisk). “Ook HR moet de patiënt centraal plaatsen”

HR Square 178
Wanneer we Krisja Vermeylen voor het eerst contacteren voor een interview, heeft haar bedrijf, de farmamultinational Novo Nordisk, net een overnamebod gedaan op het Gentse Ablynx. Tot dan was de Deense onderneming voor het grote publiek in België een nobele onbekende (al zullen fervente wielerfans wellicht het Novo Nordisk-profteam kennen, samengesteld uit renners met diabetes). Nochtans is dit een wereldspeler als het gaat over diabeteszorg en zet de onderneming ook sterk in op patiënten met hemofilie, groeistoornissen en andere ernstige chronische aandoeningen. Wereldwijd werken er, verspreid over 79 landen, meer dan 42.000 mensen voor het bedrijf. Novo Nordisk is door het gezaghebbende blad Science in 2017 uitgeroepen tot één van ‘s werelds beste werkgevers voor wetenschappers. Het Deense bod overtuigde de aandeelhouders van Ablynx echter niet en precies op de dag van dit interview, op het hoofdkantoor van Novo Nordisk in Bagsværd, een voorstad van Kopenhagen, blijkt dat Ablynx in...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.