INTERVIEW. Luc Sels (KU Leuven) en Jan Denys (Randstad): “Zoek de link tussen imago en prestaties”

HR Square 160
Hoe wordt of blijft u een aantrekkelijke werkgever voor werknemers en kandidaat-werknemers? Als die vraag u bezighoudt, kan u straks uw inzichten en acties verscherpen met behulp van wetenschappelijk werk uit onze eigen tuin. Recentelijk werd aan de KU Leuven de Leerstoel Employer Branding opgericht, met als titularis professor Luc Sels (faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen) en onder auspiciën van Randstad, in dit interview vertegenwoordigd door Jan Denys, Director Corporate Communications & Corporate Affairs. Het partnership ziet er veelbelovend uit voor de wetenschappelijke onderbouwing van alles wat te maken heeft met werkgeversimago en met de wijze waarop HR best omgaat met dat werkgeversmerk. Daarom ging HR Square op bezoek bij de twee drijvende krachten van het initiatief. - Een leerstoel employer branding: hoe komt u erbij en waarheen wil u ermee? Luc Sels: “Een leerstoel is eigenlijk een vorm van mecenaat. Dat deze tot stand kwam, is een gevolg van een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.