Interview. Machteld Leybaert en Wim Sarens (Sarens): “HR is één van de meer complexe rollen in het bedrijf”

HR Square 164
Bij kraanbedrijf Sarens kreeg HR de afgelopen jaren een belangrijkere rol. CEO Wim Sarens benadrukt tijdens ons gesprek verschillende keren dat de rol van HR Director Machteld Leybaert zich niet mag beperken tot het HR-departement, maar dat ze als businesspartner betrokken moet worden bij alle aspecten van het bedrijf. Het wereldwijde hoofdkantoor van Sarens is goed herkenbaar voor wie ter hoogte van Londerzeel op de A12 rijdt. Van hieruit worden operaties tot in de verste uithoeken van onze planeet geleid. Onlangs nog kondigde de onderneming een groot project aan in Kazachtstan, waar Sarens in de periode 2017-2020 mee zal bouwen aan een gigantisch olieproject. Naast dergelijke markante projecten, is Sarens ook nog steeds een verhuurbedrijf waar ondernemingen een kraan kunnen huren. Beide businesspolen groeiden de afgelopen jaren zo sterk, dat de onderneming haar structuur en manier van werken heeft moeten aanpassen aan de nieuwe schaalgrootte. Sarens heeft naast een wereldwijde...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.