Interview: Mathi Gijbels (Gijbels Group). Kunnen ze het maken? Nou en of!

HR Square 35
Rustig, zelfzeker én zelfkritisch, gedecideerd én luisterend, visionair en sociaal geëngageerd. Dat is Mathi Gijbels, de jonge bedrijfsleider die acht jaar geleden op 26-jarige leeftijd het bouwbedrijf van zijn vader Matthieu overnam en het naar een omzet van meer dan 80 miljoen euro (met ruim 400 medewerkers) loodste. Zijn recept: teamwerk en het motiveren van mensen door hen tevreden te maken in hun job. Mathi Gijbels is geen klassieke bouwondernemer, maar een people manager zoals er in zijn branche en ver erbuiten weinig bedrijfsleiders rondlopen. Net die aandacht voor de mens in de onderneming is volgens hem de beslissende factor die tot rendabiliteit leidt. Het is een overtuiging, bevestigd door de feiten. Het is evenzeer een toekomstplan: in de huidige ontwikkelingsfase van de onderneming is investeren in professioneel personeelsbeleid de hoogste prioriteit. En Mathi Gijbels neemt het heft zelf in handen. Daarom zette HR Square hem op de praatstoel. Gijbels...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.