Interview: Mathieu Verougstraete (talentmanager ING Belgium). “Van grijze raven witte maken”

HR Square 126
De financiële instellingen hebben het de laatste jaren niet onder de markt en dat heeft ook gevolgen voor de HR-afdeling. Hoe is het om in volle crisis op lange termijn proberen te werken als talentmanager in een grote bank? En dat terwijl de geruchten alsmaar hardnekkiger klinken dat er afgeslankt moet worden (volgens De Standaard zouden er bijna 2000 werknemers hun werk verliezen tegen 2015). Genoeg voer voor een stevig gesprek met Mathieu Verougstraete, nu meer dan twee jaar talentmanager bij ING België en al bijna 25 dienstjaren in hetzelfde huis. Imagoprobleem Voelt u dat het als bank moeilijker wordt om medewerkers aan te trekken als gevolg van de nu wel zeer uitgesproken negatieve publieke opinie over de financiële sector? Mathieu Verougstraete: “We voelen dat de financiële sector een imagoprobleem heeft, dat klopt. Maar we geraken daar stilletjes aan uit. Dat merken we aan het aantal spontane sollicitaties of reacties...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.