Interview: Mia Vanstraelen, Petra Florizoone, Nico Masscharis (IBM). Grenzeloos HRM voor de 21ste eeuw

HR Square 56
Al in 2005 waagde New York Times-journalist Thomas Friedman het om zijn nieuwe boek The World is Flat de ondertitel A Brief History of the Twenty-First Century mee te geven. In de Nederlandse vertaling, De aarde is plat, werd die vermetele stelling braaf omgebogen tot de samenvatting: Ontdekkingsreis door een geglobaliseerde wereld. En dat is precies hoe je met een knipoog dit interview kan duiden: ontdekkingsreis door een geglobaliseerde HR-wereld. IT-gigant IBM heeft immers een werkconcept opgebouwd dat volledig inspeelt op de globalisering. Het systeem gaat voor elk project wereldwijd op zoek naar het meest geschikte team. Hoe krijgt een mastodont met 340.000 werknemers zo’n systeem uit de startblokken? En hoe efficiënt werkt het concept vandaag al? We vroegen het aan Mia Vanstraelen (HR-directeur IBM Benelux), Petra Florizoone (Global Delivery Business Development Manager) en Nico Masscharis (Leader Global Delivery & Staff Augmentation). Hoe werkt IBM met medewerkers over de grenzen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.