Interview: Minister Annemie Turtelboom. “Economische migratie is drie keer winnen”

HR Square 59
Maandag 13 oktober, 16 uur. De ministerraad is uitgelopen en nog niet afgelopen. De kans is miniem dat minister Turtelboom haar slagen (zie verder) thuishaalt. Toch straalt ze een zekere onverstoorbaarheid in haar overtuigingen en beleidslijnen uit, ook al wordt ze bijna dagelijks op de korrel genomen door een bonte selectie critici, politici en activisten. Vooral op het terrein van het asielbeleid is het soms spitsroeden lopen. Eigenlijk heeft ze een bevoegdheid waarmee ze voor bijna niemand goed kan doen, het zal altijd wel te hard of te zacht zijn. Maar dat lijkt haar niet te deren. De federaal minister van Migratie- en Asielbeleid Annemie Turtelboom (Open VLD) stoomt vooruit en plaatst meer dan veel andere junior ministers haar punten op de agenda wanneer het haar uitkomt. Ze schrikt niet terug voor een robbertje met de onderhand beruchte Joëlle Milquet, federaal bevoegd voor Werk en Gelijke Kansen, met wie ze...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.