Interview: Monica De Coninck (Federaal minister van Werk). “Sociale dialoog: nieuwbouw of renovatie?”

HR Square 130
Minister Monica De Coninck staat erom bekend dat zij het hart op de tong heeft, haar gedachten graag de vrije loop laat en actief zoekt naar vernieuwing. Wanneer wij haar ontmoeten voor een gesprek over de verbetering van de sociale dialoog, valt het op dat zij misschien niet helemaal op eieren loopt, maar toch goed oplet waar ze haar voetafdruk plaatst. Toch is haar boodschap duidelijk genoeg, een goede verstaander heeft slechts een half woord nodig. - Alles samen bent u ongeveer tien jaar OCMW-voorzitter in Antwerpen geweest. Overleg en conflict in een werkcontext zijn u dus niet vreemd. Welke ingrediënten heeft volgens u een degelijke sociale dialoog? Monica De Coninck: “Wat ik geleerd heb, is dat het sociaal kapitaal van een bedrijf enorm belangrijk is. Daarmee bedoel ik de sociale relaties tussen mensen. De kern van goede sociale relaties is dat er vertrouwen heerst. Dan kun je gemakkelijker communiceren...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.