Interview. Nancy De Vogelaere, Joke Renneboog en Elke Wambacq (Vlaamse overheid). “Het grote probleem is dat de overheid geen smoel heeft”

HR Square 140
In het boek ‘Tot uw dienst’ pleiten drie jonge ambtenaren voor een klantvriendelijke en transparante overheid. Dit veronderstelt dat elk departement zijn eiland verlaat. Maar zijn de dinosaurussen al verjaagd?    Drie jonge Vlaamse ambtenaren pleiten in hun boek ‘Tot uw dienst’ voor een klantvriendelijke overheid die maatwerk biedt aan haar klanten. De ‘dinosaurussen’ die dat beletten, willen ze verjagen. Daarbij verwijzen ze niet naar ambtenaren, maar naar de context, situaties en systemen die vernieuwing tegenhouden. In hun boek krijgt de overheid van de toekomst vorm: een netwerkorganisatie die over de verschillende bestuurslagen heen antwoorden biedt aan klanten, én die in dialoog treedt met de burgers en niet alleen over de burger praat. Vanuit hun eigen ervaring bij verschillende overheidsdiensten brengen Nancy De Vogelaere (Departement Onderwijs), Joke Renneboog (Departement Bestuurszaken) en Elke Wambacq (Instituut Natuur- en Bosonderzoek) een nieuwe kijk op de overheid. Een gesprek met drie enthousiaste ambtenaren, net...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.