INTERVIEW. Nele De Cuyper (KU Leuven). “Werknemers willen zekerheid. Nog altijd”

HR Square 159
  Verderop in dit blad treft u een zeer lezenswaardig artikel over ‘flexizekerheid’ op basis van de inzichten van professor Ton Wilthagen (Universiteit Tilburg), zowat de uitvinder van het concept dat de voorbije jaren de geesten veroverde van vele beleidslui en managementdenkers over geheel Europa. Een nieuwe combinatie van flexibiliteit met een bepaalde werkzekerheid zou goed zijn voor de arbeidsmarkt, de bedrijven en de werknemers. Dat oogt mooi, maar hoe staan werknemers tegenover het idee? Willen zij ook mee, of liever niet? De vraag is niet onbelangrijk. Om een beetje inzicht te verkrijgen in wat in hun geesten omgaat, gingen we te rade bij psychologe Nele De Cuyper, associate professor aan de KU Leuven en gespecialiseerd in deze materie. Hou u vast, zij doorprikt mythes die misschien ook in uw hoofd zitten. Welke zijn volgens u de voornaamste spanningsvelden tussen flexibiliteit en zekerheid in een werkcontext, vanuit het oogpunt van...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.