Interview: Paul Broeckx (ex-Nestlé) “Gooi individuele beoordeling eruit, ze terroriseert mensen”

HR Square 54
De jonggepensioneerde Paul Broeckx is een revolutionair als het op personeelsmanagement aankomt. Hij zit niet verlegen om scherpe analyses en commentaar, maar hij is ook uitstekend geplaatst om een ietwat meer provocerende bek op te zetten. Ja, hij is een Antwerpenaar, maar dat heeft er niets mee te maken. Broeckx verdiende ruimschoots zijn sporen wereldwijd (zie cv) en schrok er niet voor terug om tegen vastgeroeste Amerikaanse managementpraktijken in te gaan, ter plekke. HR Square interviewde deze absolute internationale topper in HRM naar aanleiding van zijn optreden tijdens de studiedag Weg met beoordelen! op 20 maart, georganiseerd door Performance Coaching. Hij uit scherpe kritiek op individuele functionerings- en evaluatiesystemen, maar reikt ook een alternatief aan. Paul Broeckx: “Functionerings- en evaluatiegesprekken falen heel vaak. De redenen daarvoor zijn tamelijk talrijk, maar ik zal me beperken tot enkele. De eerste reden is dat zulke systemen altijd geklopt worden door de mensen. Als...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.