Interview: Peter De Waegeneer (Barry Callebaut). Dienaar, geen strategische hoogtekunstenaar.

HR Square 14
Al jaren aan een stuk laat Barry Callebaut van kwartaal tot kwartaal en van jaar tot jaar uitstekende en toenemende winstcijfers optekenen. Is dat op één of andere manier te danken aan het personeelsbeleid? Jazeker, maar de HR-manager blijft bescheiden en kent zijn plaats. Als interne dienstverlener, niet als strategische hoogtekunstenaar. Ook dat is trouwens een Callebaut-paradox: HRM behoort niet tot de absolute topfuncties in deze groep, maar in weinig ondernemingen worden er zoveel inspanningen gedaan voor een gezond personeelsbeleid. Peter De Waegeneer: “HRM levert zeker een bijdrage aan die resultaten, als ondersteunende afdeling. De bedrijfsleiding verwacht dat wij de andere afdelingen helpen om de bedrijfsdoelen te halen. Concreet treedt HR hier op als consultant voor rekrutering en selectie, intensieve introductieprogramma’s, opleiding en ontwikkeling en evaluatie. Onze opdracht is ervoor te zorgen dat we permanent de juiste mensen in het bedrijf hebben, dus het nodige potentieel om de doelstellingen te...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.