Interview: Peter De Waegeneer (Barry Callebaut). Dienaar, geen strategische hoogtekunstenaar.

HR Square 14
Al jaren aan een stuk laat Barry Callebaut van kwartaal tot kwartaal en van jaar tot jaar uitstekende en toenemende winstcijfers optekenen. Is dat op één of andere manier te danken aan het personeelsbeleid? Jazeker, maar de HR-manager blijft bescheiden en kent zijn plaats. Als interne dienstverlener, niet als strategische hoogtekunstenaar. Ook dat is trouwens een Callebaut-paradox: HRM behoort niet tot de absolute topfuncties in deze groep, maar in weinig ondernemingen worden er zoveel inspanningen gedaan voor een gezond personeelsbeleid. Peter De Waegeneer: “HRM levert zeker een bijdrage aan die resultaten, als ondersteunende afdeling. De bedrijfsleiding verwacht dat wij de andere afdelingen helpen om de bedrijfsdoelen te halen. Concreet treedt HR hier op als consultant voor rekrutering en selectie, intensieve introductieprogramma’s, opleiding en ontwikkeling en evaluatie. Onze opdracht is ervoor te zorgen dat we permanent de juiste mensen in het bedrijf hebben, dus het nodige potentieel om de doelstellingen te...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.