Interview: Professor David De Cremer (CEIBS). “Let op voor leiderschap van de status-quo”

HR Square 125
Organisaties met effectieve leiders maken gemiddeld dertien keer meer kans dan organisaties met minder effectieve leiders om financieel beter te presteren, betere producten en diensten aan te bieden, en de tevredenheid van hun klanten en werknemers te verhogen. Een leider met uitstelgedrag, die ervoor terugdeinst om tijdig de nodige veranderingen door te voeren en zich liever verschuilt in zijn veilig gewaande routine, kan dus zware gevolgen hebben. Hetzelfde geldt trouwens voor de politieke leiders, voor de bewindslieden die geen noodzakelijke maatregelen durven nemen. Dat vernemen we in ‘Leiderschap op halve kracht’ (uitgeverij Acco), het nieuwe boek van David De Cremer, de Vlaamse professor en wereldvermaarde expert in de gedragseconomie, die momenteel hoogleraar Management is aan de China Europe International Business School (CEIBS, zie kader) en gasthoogleraar aan de London Business School (LBS). De uitgave brengt inzicht in ‘procrastinatie’, de wetenschappelijke term voor het uitstellen van beslissingen en acties. Herkent u...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.