Interview. Rob Briner (Center for Evidence-Based Management). “Het beste bewijs komt niet altijd uit de wetenschap”

HR Square 196
Herinnert u zich uw eerste kennismaking met evidence-based practice nog? Rob Briner: “Zeker. Dat was in de jaren 1990, toen ik aan mijn doctoraat over stress op het werk bezig was. Tijdens een gesprek met een collega wond ik me op over de vele foute aannames die er over stress circuleerden. Zij werkte als klinisch psychologe en had vanuit de geneeskunde met de principes van evidence-based werken kunnen kennismaken. Ze raadde me aan om die werkwijze uit te proberen, om zo meer op de essentie te kunnen focussen. Het bleek de juiste beslissing te zijn.”Waarom? Wat zijn de voordelen van evidence-based practice?Rob Briner: “Bij alle beslissingen die we nemen – of het nu gaat over kleren kiezen, onderzoek opzetten of een nieuwe talentmanagementstrategie uittekenen – maken we gebruik van ‘evidenties’, in de hoop zo het gewenste resultaat te bereiken. Meestal steken we daar weinig tijd en energie in en voeren...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.