Interview: Rudy De Leeuw (ABVV) en Karel Stessens (ACOD): “Een deel van het HR-management vaart graag op ramkoers”

HR Square 61
Eind oktober organiseerde HR Square op uitnodiging van het ABVV een rechtstreekse gedachtewisseling met de topverantwoordelijken van de vakbond. ‘Oog in oog met De Leeuw’ werd een open uitwisseling van ideeën, ervaringen en standpunten. HR-verantwoordelijken grepen die unieke kans op een direct contact met de syndicale wereld. Dat resulteerde in een stevig gesprek rond uiteenlopende onderwerpen. Wat nu volgt, is een greep uit uw vragen en uw bezorgdheden. Dit is uw interview. De antwoorden komen van Rudy De Leeuw (voorzitter van de socialistische vakbond ABVV) en Karel Stessens (voorzitter van de socialistische vakbond voor de openbare diensten ACOD). De vakbond is zwaar gekant tegen de vermindering van de werkgeverslasten. Hoe staan jullie dan tegenover de werkbonus voor werknemers met lage lonen? Die werkbonus is immers gebaseerd op dezelfde filosofie: de persoonlijke bijdragen aan de sociale zekerheid verlagen. Rudy De Leeuw: “Aanvankelijk waren wij ook gekant tegen de werkbonus. Wij pleiten...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.