Interview: Rudy De Leeuw (ABVV) en Karel Stessens (ACOD): “Een deel van het HR-management vaart graag op ramkoers”

HR Square 61
Eind oktober organiseerde HR Square op uitnodiging van het ABVV een rechtstreekse gedachtewisseling met de topverantwoordelijken van de vakbond. ‘Oog in oog met De Leeuw’ werd een open uitwisseling van ideeën, ervaringen en standpunten. HR-verantwoordelijken grepen die unieke kans op een direct contact met de syndicale wereld. Dat resulteerde in een stevig gesprek rond uiteenlopende onderwerpen. Wat nu volgt, is een greep uit uw vragen en uw bezorgdheden. Dit is uw interview. De antwoorden komen van Rudy De Leeuw (voorzitter van de socialistische vakbond ABVV) en Karel Stessens (voorzitter van de socialistische vakbond voor de openbare diensten ACOD). De vakbond is zwaar gekant tegen de vermindering van de werkgeverslasten. Hoe staan jullie dan tegenover de werkbonus voor werknemers met lage lonen? Die werkbonus is immers gebaseerd op dezelfde filosofie: de persoonlijke bijdragen aan de sociale zekerheid verlagen. Rudy De Leeuw: “Aanvankelijk waren wij ook gekant tegen de werkbonus. Wij pleiten...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.