INTERVIEW. Siebren De Schutter (VPK)/ “We moeten durven om onszelf regelmatig ter discussie te stellen”

HR Square 172
Als HR een ‘change agent’ moet zijn, zoals Dave Ulrich het ons heeft geleerd, dan moet HR op zijn minst ook zichzelf ter discussie durven te stellen. Bij papier- en kartonfabrikant VPK gebeurt dat. HR-manager Siebren De Schutter vertelt over de veranderende verwachtingen ten aanzien van HR, en over hoe hoge eisen over performance niet in de weg hoeven te staan van aantrekkelijk werkgeverschap. VPK is een echte industriële onderneming. Op de site in Oudegem (bij Dendermonde) produceert men papier en kartonnen verpakkingen – zowel golfkarton als massief karton. In de hoek van de Dender en de spoorlijn richting Gent liggen stapels oud papier, klaar om gerecycleerd te worden. Maar de onderneming is veel meer dan deze fabriek: de groep heeft 47 productiesites in 16 landen met 4860 medewerkers. In België, waar Siebren De Schutter HR-manager is, telt het bedrijf 1106 medewerkers, gespreid over negen afdelingen en tien locaties.VPK is...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.