INTERVIEW. Stephan Lepouttre (Ikea): “Sociale dialoog is onderdeel van de job van élke leidinggevende”

HR Square 181
Ikea is geen onbekend bedrijf: ook u hebt misschien wel thuis een Billy-boekenkast staan, of hebt al de overbekende köttbullar gegeten in één van de acht winkels in ons land. Van de 4327 medewerkers van Ikea in België zijn er 3961 tewerkgesteld in de acht woonwarenhuizen. De grootste daarvan, die in Gent, is een stevige kmo, met meer dan 500 medewerkers. Elk woonwarenhuis staat onder leiding van een winkelmanager. Naast de erg zichtbare winkels, zijn er ook zo’n 160 medewerkers in het Customer Support Centre aan de slag, en een kleine 200 op het hoofdkantoor. Eén van die medewerkers in het hoofdkantoor in Zaventem is Stephan Lepouttre. Hij werkt al langer voor de Zweedse keten, maar is sinds november 2016 Country Social Relations Manager, een functie die geen onderdeel is van HR, maar rechtstreeks rapporteert aan de CEO. De cao die bij Ikea werd afgesloten, is een antwoord op de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.