Interview: Ursula Saint-Léger (Umicore). “Engagement is een zaak van woord en daad”

HR Square 43
In 2006 vierde Umicore zijn 200-jarig bestaan. Het bedrijf is mogelijk nog ouder, afhankelijk van hoe diep men graaft in het verleden en welke stamboom men gebruikt. De overgang naar een modern bedrijf dateert pas van de jongste jaren. “De tijd van de koloniale ontginning van ‘de Kongo’ ligt ver achter ons, maar voor veel Belgen blijft die periode toch de referentie. Eigenlijk is het bedrijf pas echt veranderd sinds 2001, met de aanstelling van de nieuwe ceo Thomas Leysen. Hij heeft het gehele bedrijf nieuwe levenskracht geschonken en ging voorop bij de transformatie. Die verandering hield in: de mijnbouw en de basismaterialen verlaten en meer focussen op moderne technieken en hoogtechnologische materialen. De naamverandering van Union Minière naar Umicore illustreert dit: ‘Umi’ bundelt de traditie en de ‘core’ is niet meer wat ze vroeger was. Recent hebben we de koperactiviteiten afgestoten: Cumerio is nu een gezond, onafhankelijk koperbedrijf. Vandaag...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.