Interview. Valerie Thoen (Kinepolis Group). “We leren en sturen elke dag bij”

HR Square 177
“We hebben een vlakke structuur, met korte beslissingslijnen tussen Theatre Managers (die de leiding hebben over een cinemacomplex), nationaal en corporate management. De basis is een landenstructuur, waarbij nationale teams hun bioscopen aansturen binnen een bepaald kader, maar steeds met inachtneming van de lokale cultuur.” Zo schetst Valerie Thoen de organisatiestructuur van de bekende bioscoopuitbater.Prompt legt de Human Capital Manager van Kinepolis Group ook uit waarom de snelle expansie beheersbaar blijft: “Dat gebeurt juist dankzij deze landenstructuur, maar dat neemt niet weg dat we hier en daar ons organigram moeten bijsturen in functie van de huidige bedrijfscontext. We bekijken onder meer hoe we de corporate structuur kunnen optimaliseren, maar ... het geld wordt verdiend in de cinema’s, en dat moeten we blijven beseffen, hoe groot we ook worden. Dat is meteen ook de evenwichtsoefening waarmee we bezig zijn: we worden groot en automatisch wordt ook de overhead groter. We willen...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.