Interview. Valerie Thoen (Kinepolis Group). “We leren en sturen elke dag bij”

HR Square 177
“We hebben een vlakke structuur, met korte beslissingslijnen tussen Theatre Managers (die de leiding hebben over een cinemacomplex), nationaal en corporate management. De basis is een landenstructuur, waarbij nationale teams hun bioscopen aansturen binnen een bepaald kader, maar steeds met inachtneming van de lokale cultuur.” Zo schetst Valerie Thoen de organisatiestructuur van de bekende bioscoopuitbater.Prompt legt de Human Capital Manager van Kinepolis Group ook uit waarom de snelle expansie beheersbaar blijft: “Dat gebeurt juist dankzij deze landenstructuur, maar dat neemt niet weg dat we hier en daar ons organigram moeten bijsturen in functie van de huidige bedrijfscontext. We bekijken onder meer hoe we de corporate structuur kunnen optimaliseren, maar ... het geld wordt verdiend in de cinema’s, en dat moeten we blijven beseffen, hoe groot we ook worden. Dat is meteen ook de evenwichtsoefening waarmee we bezig zijn: we worden groot en automatisch wordt ook de overhead groter. We willen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.