Interview. Wim Focquet (DPD Belux): “Als u naar uw medewerkers luistert, gebeuren er wonderen”

HR Square 196
Pieken en dalen op het ritme van de e-commerce, medewerkers met 41 verschillende nationaliteiten, en klantencontacten die voornamelijk via onderaannemers verlopen. Human Resources & Corporate Social Responsibility Director van DPD Belux Wim Focquet heeft geen gebrek aan uitdagingen. Op weg naar het interview met Wim Focquet stopt uw dienaar bij de schoenmaker. Niet om schoenen te laten herstellen, wel om een pakje op te halen. DPD had een mailtje gestuurd met de boodschap dat het daar op mij lag te wachten. Net als de bezorgers die aan huis leveren, is ook deze schoenmaker geen werknemer van het bedrijf. Wim Focquet noemt die situatie van beslissend belang: “Ook al doen we aan onze kant alles perfect, zijn we ISO-gecertificeerd en scoren we 100 procent, het loopt nog altijd fout als we dat alles niet naar de laatste mijl, het pick-uppunt of de chauffeur die bij u thuis aanbelt, weten te vertalen....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.