Interview: Wout Verbeke (Plopsa-groep). Het belang van de Plopsa-stijl

HR Square 52
Met dochters van 9, 7 en 5 jaar vormt het gezin van de West-Vlaming Wout Verbeke het ideale doelpubliek van de Plopsa-pretparken. Sinds september 2002 is de 40-jarige Ieperling HR-manager van de pretparken van Studio 100. Aanvankelijk kon hij zich concentreren op Plopsaland in De Panne. In 2005 kregen Gert en Samson, kabouter Plop en Mega Mindy er ook Hasselt Indoor bij, in 2006 toverden ze Telecoo om tot Plopsa Coo en binnenkort strijken ze ook neer in een indoorpark in het Nederlandse Coevoorden. Over de gevolgen van die groei op het management, de communicatie en het personeelsbeleid sprak gedelegeerd bestuurder Steve Van den Kerckhof op de November Conference 2007 in Lyon. Over de arbeidsrelaties en het HR-management wilden we nog wat meer te weten komen. Daarom trokken we naar de hoofdzetel in De Panne, waar eerst en vooral de grote werf opviel. Straks rijst er een nieuwe inkomhall en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.