Intrapreneurship. Hoe de ondernemer in de werknemer aanmoedigen?

HR Square 186
Zonder entrepreneurship of ondernemerschap zou er geen Walt Disney Company of Google zijn. “Toch kan het succes van Walt Disney Company of Google niet enkel en alleen aan de stichters toegekend worden”, vindt Jana Deprez, postdoctoraal medewerker aan de afdeling Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie van de KU Leuven. “Wie kent Paul Buchheit of Jennifer Lee?”, vraagt Deprez. Het blijft stil bij de VOCAP-leden tijdens het netwerkevent ‘Intrapreneurship stimuleren bij werknemers’. “Paul Buchheit is een medewerker van Google en tevens de uitvinder van Gmail. Jennifer Lee is dan weer de scenarist van de animatiefilm ‘Frozen’, de Disneyfilm die tot dusver de hoogste omzet realiseerde. Het script is gebaseerd op het sprookje ‘De sneeuwkoningin’ van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Sinds de jaren ‘50 probeerden een tiental scenaristen nieuw leven te blazen in het verhaal. Elke poging werd vroegtijdig stopgezet wegens weinig kans op commercieel succes. Tot Jennifer Lee op het...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.