Jan Flament (Ziekenhuis Geel). De kracht van een verhaal

HR Square 195
Toen Jan Flament in september 2018 als algemeen directeur aantrad, ging Ziekenhuis Geel door een moeilijke periode. De accreditatie was mislukt, een deel van het bestuur was opgestapt en het ziekenhuis behoorde niet langer tot het Ziekenhuisnetwerk Kempen. Ook het financiële plaatje van de organisatie oogde somber. “Tegelijk merkte ik in gespreken met de raad van bestuur, de artsen, de zorg- en verpleegkundigen een grote gedrevenheid en passie. Iedereen werkte keihard en wou graag weer vooruitkijken”, voegt Flament toe. Graffiti Flament, die meer dan twintig jaar ervaring heeft in de zorg, ging op zoek naar een manier om de ambitie van het ziekenhuis aanschouwelijk te maken en kwam uit bij graffitikunstenaar Bart Smeets. Op de voorgevel van het ziekenhuis schilderde Smeets een jongetje - met een gestreept t-shirt en een geel hart - dat over het muurtje naar de maan kijkt. “Die muurschildering vertelt dat we als ziekenhuis naar de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.