Jean-Pierre Nyns (ACOD Post). “Hoe medewerkers meekrijgen? HR en vakbonden zijn businesspartners.”

HR Square 196
Bpost onderging de voorbije jaren grote veranderingen. Dat dit niet zonder slag of stoot is gegaan, erkent Jean-Pierre Nyns, maar: “Tegelijk slaagde bpost erin het personeelsbestand in te krimpen zonder sociaal bloedbad of grote syndicale onrust en wekenlange stakingen.” Nyns kent het bedrijf als zijn broekzak en maakte er doorheen zijn carrière al heel wat mee. Hij startte zijn loopbaan als statutair ambtenaar bij wat toen nog De Post heette en werkte zich op tot postmeester. Later schoolde hij zich om tot preventieadviseur. Nyns: “De komst van een preventiedienst betekende een heuse verandering voor de organisatie, met hier en daar ook weerstand. Probeer bijvoorbeeld maar eens een schoonmaakploeg te overtuigen om op een compleet andere manier te werken.”Enkele jaren geleden maakte Nyns de overstap naar de socialistische vakbond, waar hij verantwoordelijk werd voor ACOD Post, de grootste vakbond binnen bpost. “Hoewel ik er nooit aan gedacht had syndicalist te worden,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.