Jobcrafting (2). Wat wil ik? Wat kan ik? Wat put me uit?

HR Square 140
Praktijk Begin vorig jaar rondden de twaalf werknemers van Komosie, de koepel van milieuondernemers in de sociale economie, een jobcrafting-traject af dat zo’n negen maanden in beslag nam. “Waarom? Het was het gevolg van een denkoefening over onze visie, strategie en missie”, legt adjunct-directeur Marc Willem uit. “Die oefening maakten we samen met onze leden, voornamelijk kringloopcentra en energiesnoeiers (bedrijven die kansarmen helpen bij het realiseren van energiebesparende maatregelen).” Al snel bleek dat de Komosie-ploeg onvoldoende voldeed aan de verwachtingen van haar leden. “Onze leden zijn de laatste jaren erg geëvolueerd. Dat heeft ook een impact op onze opdracht. Deze denkoefening heeft dat duidelijk in kaart gebracht”, vertelt Willem. De conclusie luidde dat de structuur van Komosie niet langer aangepast was aan de noden van haar leden. Sommige taken waren niet meer relevant, andere waren nog niet opgenomen. Mooi en lelijk werk  Het jobcrafting-traject startte met uitgebreide individuele gesprekken tussen...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.