Jobonzekerheid. Professor Nele De Cuyper (KU Leuven). Inzetbaarheid als remedie tegen onzekerheid

HR Square 186
Wat voorafging: in HR Square 185 (december 2018) las u over de impact van jobonzekerheid – iemand is onzeker over het feit dat hij zijn job zal kunnen behouden of dat aspecten ervan verloren zouden kunnen gaan – op individuen én organisaties. Professor Hans De Witte (KU Leuven) maakte duidelijk dat het psychisch welzijn en de fysieke gezondheid van de medewerker eronder lijden, en dat jobonzekerheid aanleiding geeft tot meer contraproductief en minder productief gedrag. Wat je als onderneming, in de VUCA-tijden waarin we leven, kan doen? De Witte wees tijdens een seminarie, georganiseerd door HR Public, op het belang van transparante communicatie, participatie, rechtvaardigheid en... inzetbaarheid.Professor Nele De Cuyper (ook KU Leuven) ging tijdens dezelfde studienamiddag dieper in op de rol die inzetbaarheid kan spelen. “Inzetbaarheid gaat over de kans die een individu heeft op een job binnen de organisatie of op de arbeidsmarkt. We hebben het dan over...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.