Johan Hellings (AZ Delta). “Beter via informatie dan via structuur”

HR Square 196
Met 4000 medewerkers en 370 artsen is AZ Delta een van de grotere ziekenhuizen in Vlaanderen. Dat is het resultaat van enkele recente fusies, te beginnen in Roeselare zelf waar twee ziekenhuizen samenkwamen en vanaf april 2020 hun intrek in een hoogtechnologische campus in Rumbeke zullen nemen. Daarnaast is er de campus in het centrum van de stad, waar patiënten voor planbare zorg terechtkunnen. Dan zijn er nog twee lokale campussen in Menen en Torhout.CEO Johan Hellings, die zijn sporen verdiende in het Ziekenhuis Oost-Limburg, aan de andere kant van het land, kwam voor het eerst in Roeselare als chef van zorgnetwerkorganisatie Icuro. Het doel: advies geven over de nakende fusie. Uiteindelijk bleef hij om de hele transformatie zelf in goede banen te leiden. Verschuiving nodig “Wereldwijd zijn er heel wat uitdagingen voor goede zorg”, vertelt Hellings. “De meeste kunnen we onderbrengen in het zogenaamde 'Quadruple Aim'-model, dat opgebouwd is...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.