Katrien Carael (Groep Dilbeek): “Het wordt vaak onderschat hoeveel HR-werk er in andere functies zit.”

HR Square 212 (september-oktober 2022)
Net voor de zomer startte Katrien Carael als HR-consulent bij Groep Dilbeek. Samen met haar collega’s werkt ze er aan een innovatieve arbeidsorganisatie. Op het eerste gezicht heeft Katrien Carael een atypisch profiel om in de HR-wereld terecht te komen. “Het wordt vaak onderschat hoeveel HR-werk er in andere functies zit”, merkt ze op. “Tijdens mijn loopbaan ben ik met veel HR-topics bezig geweest, maar die werden niet als zodanig omschreven. Het is inderdaad nu de eerste keer dat HR in mijn functietitel staat. Maar ik heb niet het gevoel dat ik in een onbekende wereld ben terechtgekomen.” Carael heeft een master Culturele Studies (VUB, 2007) en een ManaMa cultuurmanagement (Universiteit Antwerpen, 2007). Ze startte haar loopbaan bij Stad Ninove als cultuurbeleidscoördinator verantwoordelijk was voor het culturele leven van de stad. “Ik wilde echt in de culturele sector werken, maar na verloop van tijd kwamen mijn verwachtingen over de job...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.