Katrien Carael (Groep Dilbeek): “Het wordt vaak onderschat hoeveel HR-werk er in andere functies zit.”

HR Square 212 (september-oktober 2022)
Net voor de zomer startte Katrien Carael als HR-consulent bij Groep Dilbeek. Samen met haar collega’s werkt ze er aan een innovatieve arbeidsorganisatie. Op het eerste gezicht heeft Katrien Carael een atypisch profiel om in de HR-wereld terecht te komen. “Het wordt vaak onderschat hoeveel HR-werk er in andere functies zit”, merkt ze op. “Tijdens mijn loopbaan ben ik met veel HR-topics bezig geweest, maar die werden niet als zodanig omschreven. Het is inderdaad nu de eerste keer dat HR in mijn functietitel staat. Maar ik heb niet het gevoel dat ik in een onbekende wereld ben terechtgekomen.” Carael heeft een master Culturele Studies (VUB, 2007) en een ManaMa cultuurmanagement (Universiteit Antwerpen, 2007). Ze startte haar loopbaan bij Stad Ninove als cultuurbeleidscoördinator verantwoordelijk was voor het culturele leven van de stad. “Ik wilde echt in de culturele sector werken, maar na verloop van tijd kwamen mijn verwachtingen over de job...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.