Kennismanagement bij Bilfinger

HR Square 190
In ons land heeft Bilfinger, een internationale dienstverlener met wereldwijd 37.000 mensen indienst, drie ondernemingen. De Belgische medewerkers – die behoren tot Bilfinger ROB, BilfingerIndustrial Services en Bilfinger Tebodin – zijn aan de slag bij (petro)chemische bedrijven, waar zeinstaan voor onderhoud en installatie. “95 procent van de Bilfinger-medewerkers zijn technischeprofielen, van stellingbouwers en asbestverwijderaars tot burgerlijk ingenieurs. De mensen werkenniet op het hoofdkantoor, maar bij de klanten, vooral in de haven van Antwerpen, maar ook in deGentse kanaalzone.”Kennis, niet opleidingZoals in vele andere bedrijven, wordt Bilfinger met een aantal fenomenen geconfronteerd: er zijnmedewerkers die de organisatie verlaten en heel wat kennis en kunde meenemen. Dat zijn zowel deoudere werknemers die met pensioen gaan, als jongere die veel sneller dan vroeger elders eennieuwe uitdaging zoeken. Anderzijds stellen de klanten steeds hogere eisen, wat veronderstelt datmedewerkers steeds méér kennis hebben.“Onze bedrijfsdoelstelling is om de beste dienstverlener te zijn in de chemie en...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.