KMO: BnS Engineering vernieuwt zichzelf (met Europese steun). Radicale verandering van arbeidsorganisatie

HR Square 51
BnS Engineering is een multidisciplinair ingenieursbureau, gespecialiseerd in de engineering van middelgrote industriële projecten. Het bedrijf, onderdeel van het internationale Grontmij, ontwerpt proces- en productie-installaties voor onder meer (petro)chemie, voedingsnijverheid en energiecentrales. BnS heeft 210 vaste medewerkers in dienst en werkt daarnaast met personeel van vaste partners. De voorbije tien jaar werd het bureau geconfronteerd met een sterke groei: sinds 2000 is het aantal arbeidsplaatsen zelfs verdubbeld. “Deze situatie vroeg om een meer formele en structurele aanpak”, vertelt Gerard Sponselee, HR- en QSE-manager van BnS. “Tot dan toe was het mogelijk geweest om op een informele manier te werken. Maar we merkten dat deze aanpak ons begon af te remmen op het gebied van snelheid en efficiëntie. Ook de communicatie liep af en toe mank.” In 2005 besloot het management een plan uit te werken voor de optimalisatie van de arbeidsorganisatie. “Eerst werden de knelpunten vastgesteld. Begin 2006 is begonnen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.