Kurt Gutschoven (Vinçotte). “Leiderschap: een zaak van willen, durven en kunnen”

HR Square 196
  Geert Hendrickx (Motmans & Partners) en Kurt Gutschoven (Head of Transformation bij Vinçotte) trokken de workshop op gang met het verhaal van Vinçotte. Het inspectie- en certificatiebedrijf telt alles bij elkaar 1800 medewerkers, waarvan er 1500 op de Belgische markt en 300 in Nederland en Luxemburg actief zijn. “Het gaat vooral over technische profielen”, vertelt Gutschoven. “Zij gaan bij klanten in heel België langs om controles uit te voeren en advies te geven over de technische regelgeving die bij hen van toepassing is. De meeste medewerkers komen bijna nooit op kantoor, wat natuurlijk bepalend is voor het leiderschap.” De beste zijn Vinçotte bestaat sinds 1872 en heeft dus letterlijk en figuurlijk al heel wat oorlogen doorstaan. Ook nu weer dwingt de veranderende context het bedrijf om zichzelf opnieuw uit te vinden en te transformeren. “We hebben ervoor gekozen leider te worden in alles wat we doen”, zegt Gutschoven. “Sommige...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.