LAATSTE WOORD – Mo Money Mo Problems

HR Square 211 (juli-augustus 2022)
Van mijn laatste column herinner ik me het glas geheven te hebben op een rustiger en vooral beter jaar 2022. We proostten alleszins niet met wodka, want de Russische beer vatte 2022 grommend aan en deed de wereld met verstomming slaan door eind februari effectief een oorlog op het Europese vasteland te beginnen. Noem het gerust de prijzenclimax van een hysterisch spel van vraag en aanbod in energieproducten dat reeds eind 2021 werd ingezet. Met grote gevolgen. In april bedroeg de inflatie in België 8,31 procent. Meer dan de helft (4,57 procent) valt rechtstreeks op het conto van de stijgende energie-inflatie te schrijven. Met als uitschieter een gestegen gasprijs van +139,6 procent ten opzichte van april 2021. Cijfers om van te duizelen. De laatste maanden manifesteren zich ook meer en meer prijsstijgingen in andere productgroepen: voeding werd 5,09 procent duurder. Voor een tweedehandswagen betaal je nu 20 procent meer dan...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.