Langer leven. Naar een loopbaan van 60 jaar?

HR Square 203 (maart-april 2021)
Andrew Scott is als econoom verbonden aan de London Business School, en is er collega van Lynda Gratton. De twee schreven samen het erg populaire boek ‘The 100 Year Life’. “De meeste mensen denken er zelfs niet over na hoe lang ze zouden leven. Wie er wel over nadenkt, maakt vaak een inschatting op basis van de leeftijd van zijn of haar grootouders”, vertelde hij eerder dit jaar tijdens een keynote op uitnodiging van levensverzekeraar NN. “Maar uit de curve blijkt dat elke generatie zes tot negen jaar langer leeft dan de vorige. Wie zich baseert op zijn grootouders, zal er dus 12 tot 18 jaar naast zitten. Omdat ze hun levensverwachting onderschatten, zijn de meeste mensen ook niet voorbereid op een langer leven.”“Vaak spreekt men hierover alsof het gaat over ouder worden en oud zijn”, vervolgt hij. “Dat wil ik in de kiem smoren. Het gaat over tijd. Als...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.