‘Langer werken’: er is geen draagvlak voor

HR Square 194
Vandaag is de officiële pensioenleeftijd 65 jaar, morgen wordt hij verhoogd naar 66, overmorgen naar 67 enzovoort. Vanuit politiek-economisch oogpunt is dit perfect te verantwoorden. Dat hebben grote denkers en doeners uit alle hoeken al ten overvloede, met cijfers en argumenten onderbouwd. Helaas hebben zij niet uitgelegd hoe dat ‘langer werken’ kan worden bereikt. Wetten afkondigen is gemakkelijk. Ze laten naleven is moeilijker, zelfs vaak onmogelijk. Wie negeert, ontduikt of ontwijkt geen belastingen, verkeersregels, milieuregels, bouwvoorschriften en alle andere overheidsbedenksels? Zo gaat en zal het gaan met de plicht om langer te werken. Tenzij, misschien… Ondertussen leert een degelijke en betrouwbare studie (*) dat een ruime meerderheid van de Belgische werknemers de huidige pensioenleeftijd van 65 jaar niet ziet zitten. Van de respondenten uit een representatieve steekproef denkt 63 procent het niet aan te kunnen tot die leeftijd. Langer dan 65 acht 77 procent niet mogelijk. Kunnen is één ding,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.