Leiders van morgen – academische inzichten (1). Inclusief versus exclusief talentmanagement

HR Square 207 (november-december 2021)
  Medewerkers met unieke kennis en vaardigheden zijn nog steeds gegeerd. Maar noem deze talentvolle medewerkers liever geen high potentials. “Als term is high potential in onbruik geraakt, maar als praktijk niet”, zegt Nicky Dries, als professor verbonden aan de onderzoekseenheid Work and Organisation Studies van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen aan de KU Leuven. De voorbije jaren deed ze onderzoek naar talentmanagement. Haar aandacht ging daarbij vooral naar werknemersreacties op strategische beslissingen, onbenut potentieel in een onderneming en de effecten van de geheimhouding van HR-praktijken. Vandaag onderzoekt Dries hoe werk er in de toekomst zal uitzien. “Bedrijven zijn steeds gevoeliger voor het elitaire karakter van exclusief talentbeleid. Het is bijna taboe om te zeggen dat de ene medewerker meer talent heeft dan de andere”, merkt ze in workshops over talentfilosofieën. “Ongeveer de helft zegt ‘alle medewerkers hebben talent’ of ‘iedereen is anders’. Al is dat niet altijd even logisch....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.